Speel bordspellen online

Waar je ook bent, als je internet hebt kun je altijd online je favoriete bordspel spelen. De beste bordspellen om te spelen zijn de immer populaire en makkelijk te begrijpen Monopoly en Mens Erger Je Niet. Zoek je iets meer uitdaging? Probeer dan Risk of Scrabble. Hier volgt een simpele uitleg van elk spel.

Je kunt alle spellen ofwel solo tegen de computer of online tegen anderen spelen, of met meerdere spelers op één apparaat, zoals je smartphone of je tablet.

Monopoly

Bijna iedereen is wel opgegroeid met Monopoly, niet? Dit is een van de meest verkochte spellen ter wereld; er zijn al meer dan tweehonderd miljoen versies verkocht, in wel 26 verschillende talen.

Het doel van Monopoly is om de rijkste speler te worden door zoveel mogelijk straten te kopen en hotels te bouwen, waarbij je huur ontvangt wanneer een andere speler op jouw straat staat.

Begin bij START. Klik op ‘Rol de dobbelstenen’ en verplaats je pion het aantal zetten dat je gooit. Het vakje waar je op terecht bent gekomen, bepaalt wat je moet doen. Er zijn 7 opties:

  • De grond kopen waarop je staat.
  • De huur betalen (als een andere speler die straat heeft gekocht)
  • Belasting betalen
  • De regels opvolgen van Algemeen Fonds of Kans
  • Naar de gevangenis
  • Vrij parkeren
  • 200 euro salaris ontvangen
  • “Slechts op bezoek” gaan in de gevangenis

Kom je terecht op een straat die nog niet is verkocht, besluit dan om hem te kopen of niet. Als je hem niet koopt, mag de hoogste bieder hem van de bank kopen.

Heb je een straat gekocht? Zet er dan huizen en hotels op. Hoe meer huizen en hotels er op een straat staan, hoe meer huur je kan vragen van de spelers die op ‘bezoek’ komen. Geld kun je krijgen door op straten hypotheek de verlenen aan de bank.

Mens Erger Je Niet!

Bij Mens Erger Je Niet! dobbel je om vooruit te bewegen met je pion. Je doel is om veilig in een van de eindcirkels te komen met al je vier pionnen. Elke speler heeft 4 pionnen van een eigen kleur, een eigen beginpunt en een eigen eindcirkel. Andere pionnen mogen hier niet komen.

Je mag andere pionnen van het bord gooien wanneer je op een cirkel komt waar al en andere pion staat. Deze pion moet dan weer opnieuw beginnen.

Risk

Bij het strategische bordspel Risk gaat het erom dat je zoveel mogelijk landen moet veroveren. Je moet hiervoor een leger opbouwen en het gevecht aangaan met de andere spelers. De dobbelsteen bepaalt of je het gevecht wint of niet.

Je kunt bondgenootschappen afsluiten, een verrassingsaanval plannen en je tegenstander verraden. Het is een spannend spel vol met geheime missies.

Scrabble

Bij Scrabble is je doel om zoveel mogelijk punten te verzamelen door woorden te leggen met de letters die je hebt. Een slimme manier om dit te doen is door veel ‘dure’ letters te gebruiken, zoals Q10, X8, Y8 en Z6 of de letters op rode of roze vakjes te leggen, waarmee je de woordwaarde vergroot.